loading...

خبر سلامت

environment

بازدید : 519
11 زمان : 1399:2

كمبود آب در شهر سيركانزاهدان - «سيركان» شرقي‌ترين شهر ايران است و با وجود لوله‌كشي آب، به دليل بي‌تدبيري مسئولان سال‌ها است كه با مشكل كمبود آب دست و پنجه نرم مي كند.
خبرگزاري مهر، گروه استان‌ها - جواد قنبري: موضوع كم آبي و بي آبي در جهان و حتي در ايران موضوع جديدي نيست و سال ها است كه كمبود آب موجب بروز مشكلاتي در نقاط مختلف كشور شده است كه البته نياز به بررسي و تحقيق كارشناسي دارد.
اما در استان سيستان و بلوچستان شهري به نام «سيركان» وجود دارد كه با وجود اينكه لوله كشي آب هم دارد اما هميشه بي آب است و سال ها است كه مردم آن با مشكل كمبود آب آشاميدني مواجه هستند.
شهر «سيركان» به عنوان شرقي ترين شهر استان سيستان و بلوچستان و ايران و مركز بخش «بم پشت» در فاصله ۹۵ كيلومتري شهر سراوان قرار دارد اين شهر داراي جمعيتي ۳ هزار نفره است كه از سال ۸۰ تبديل به شهر شده است.
در سال هاي گذشته يك بند خاكي تحت عنوان «سد سيركان» وظيفه تامين آب اين شهر را برعهده داشته است اما از مهر ماه سال ۹۴ با توجه به خشك شدن آب پشت اين سد مشكلات مردم اين شهر چند برابر شده است.
مردم اين شهر با وجود لوله كشي آب در هر ۳ يا ۴ روز به لطف انتقال آب با تانكر فقط يك ساعت آب دارند آن هم اگر تانكرها به موقع برسند و آب در مخزن ها خالي شود.
حالا مردم اين شهر با وجود لوله كشي آب در هر ۳ يا ۴ روز به لطف انتقال آب با تانكر فقط يك ساعت آب دارند آن هم اگر تانكرها به موقع برسند و آب در مخزن ها خالي شود.
نكته عجيب تر با وجود اين همه مشكل بي تفاوتي مسئولان استان سيستان و بلوچستان به اين بحران است زيرا اين روزها اين موضوع در واقع به يك موضوع بحراني در اين منطقه تبديل شده است اما هيچ گونه اقدام عملي از سوي مسئولان انجام نمي شود.
اين روزها مردم اين منطقه در هر گوشه اي از شهر به دنبال جرعه اي آب مي گردند و كوچك و بزرگشان با ظرفي در دست در چاله ها و چاه هاي غيربهداشتي به دنبال آب هستند.
مردم اين منطقه آرزويشان اين است كه شايد باران ببارد تا بتوانند از آن مقداري را براي خود ذخيره كنند اما متاسفانه با توجه به اقليم خشك منطقه و همينطور نبودن سفره هاي آب زيرزميني راهي براي تامين آب وجود ندارد.
البته مردم اين شهر در حالي با اين شرايط دست و پنجه نرم مي كنند كه فاصله سد «ماشكيد» تا اين شهر فقط ۶۵ كيلومتر است و بر طبق گزارش وزارت نيرو سد «ماشكيد» جز سدهايي است كه تقريبا در وضعيت مطلوب آبگيري قرار دارد.



از همين رو محمد درازهي يكي از شهروندان سيركاني در گفت و گو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: ما واقعا انتظار زيادي از مسئولين نداريم همين كه چند تانكر براي حمل آب به اين منطقه در نظر گرفته شود كافي است.
وي افزود: با توجه به اينكه اين موضوع اين روزها واقعا بحراني شده است اما هيچ فرد يا اداره اي به سراغ ما نيامده و حتي جلسه اي هم براي اينكه ما را دلخوش كنند برگزار نكرده اند.
ظاهرا مسئولان استان سيستان و بلوچستان ما را فراموش كرده اند و ما فقط در زمان انتخابات به كارشان مي آييم چون بعد از انتخابات هيچ كس به ياد ما نيفتاده است.وي ادامه داد: ظاهرا مسئولان استان سيستان و بلوچستان ما را فراموش كرده اند و ما فقط در زمان انتخابات به كارشان مي آييم چون بعد از انتخابات هيچ كس به ياد ما نيفتاده است.
اين شهروند سيركاني گفت: من و خانواده ام واقعا در اين شهر با مشكلات جدي روبه رو هستيم ما حتي آب براي آشاميدن نداريم و اگر اين وضعيت ادامه پيدا كند مجبوريم كه اين منطقه را ترك كنيم.
اين در حالي است كه تعدادي از شهروندان اين منطقه با توجه به اين شرايط خانه و كاشانه خود را رها كرده اند و به شهرهاي اطراف مهاجرت كرده اند كه قطعا علاوه بر مشكلاتي كه براي خودشان ايجاد مي شود مشكلاتي از قبيل حاشيه نشيني در آن شهرها را نيز در پي دارد.
علاوه بر اينكه آبي براي خوردن نداريم ديگر ناني هم براي خوردن پيدا نمي شود
عبدالغور چاكري يكي ديگر از شهروندان سيركان است كه در گفت و گو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: ما ديگر هيچ اميدي براي زندگي نداريم زيرا بي آبي موجب شده كه همه باغات و مزارع ما خشك شود.
وي افزود: حتي دام هاي ما نيز بر اثر بي آبي تلف شده اند و ديگر هيچ گونه كار و اشتغالي براي مردم وجود ندارد.
وي ادامه داد: اگر اين وضعيت ادامه پيدا كند علاوه بر اينكه آبي براي خوردن نداريم ديگر ناني هم براي خوردن پيدا نمي شود و واقعا شرايط براي زندگي دشوار شده است.
اين شهروند سيركاني ادامه داد: اينجا دماي هوا اكثرا بالاي ۴۰ درجه است و ما علاوه بر اينكه بايد گرماي هوا را تحمل كنيم از تشنگي هم رنج مي بريم.
از همين رو به سراغ تني چند از مسئولان اين شهر رفتيم تا نظر آن ها راجع به ايند موضوع جويا شويم.
شهردار شهر سيركان در گفت و گو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: براي انتقال آب به شهر سيركان تنها ۲ تانكر ۳۰ هزار ليتري وجود دارد كه اگر براي آنها مشكلي به وجود نيايد وظيفه انتقال آب را بر عهده دارند.
سيد محمد امين سيدي افزود: واقعا با اين شرايط كار كردن بسيار دشوار است زيرا بدون آب هيچ كاري را نمي توان انجام داد و همه پروژه هاي عمراني ما تعطيل شده است.
مردم اين شهر بسيار قانع هستند و خواسته آن ها تنها ۲ ساعت آب در روز است تا بتوانند زنده بمانند.
وي ادامه داد: مردم اين شهر بسيار قانع هستند و خواسته آن ها تنها ۲ ساعت آب در روز است تا بتوانند زنده بمانند.
وي خاطر نشان كرد: ما حتي براي ماشين هاي آتش نشاني شهرداري هم آب نداريم و خداي نكرده اگر اتفاقي بيفتد ماشين هاي بدون آب ما هيچ خاصيتي ندارند.
شهردار سيركان گفت: اين مشكل زياد هم پيچيده نيست و تنها با اضافه كردن ۲ تانكر انتقال آب ديگر بخش قابل توجهي از مشكلات مردم اين شهر برطرف مي شود.

http://www.mehrnews.com/

برچسب ها جهان , شهر , سيركان , كمبود آب ,
نظرات این مطلب

تعداد صفحات : 1

درباره ما
موضوعات
آمار سایت
  • کل مطالب : 13
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 2
  • تعداد اعضا : 0
  • بازدید امروز : 87
  • بازدید کننده امروز : 1
  • باردید دیروز : 41
  • بازدید کننده دیروز : 0
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 337
  • بازدید ماه : 609
  • بازدید سال : 1509
  • بازدید کلی : 17346
  • <
    پیوندهای روزانه
    آرشیو
    اطلاعات کاربری
    نام کاربری :
    رمز عبور :
  • فراموشی رمز عبور؟
  • خبر نامه


    معرفی وبلاگ به یک دوست


    ایمیل شما :

    ایمیل دوست شما :



    کدهای اختصاصی